Fem Profit, la campanya de la Mancomunitat del Carraixet per a la implantació del contenidor marró

La Mancomunitat del Carraixet, integrada pels municipis d'Alfara del Patriarca, Vinalesa, Foios i Bonrepòs i Mirambell, compon un destacat territori relacionat amb l'agricultura de proximitat, els paisatges plans de l'horta, la cultura i tradicions compartides com és el joc de la pilota valenciana.

[mk_page_section][vc_column][mk_blockquote font_family=»Merriweather» font_type=»google»]La Mancomunitat del Carraixet, integrada pels municipis d’Alfara del Patriarca, Vinalesa, Foios i Bonrepòs i Mirambell, compon un destacat territori relacionat amb l’agricultura de proximitat, els paisatges plans de l’horta, la cultura i tradicions compartides com és el joc de la pilota valenciana.[/mk_blockquote][mk_padding_divider size=»30″][mk_fancy_title tag_name=»h5″ color=»#757575″ size=»15″ line_height=»200″ font_weight=»300″ font_family=»Merriweather» font_type=»google» responsive_align=»left»]La normativa europea exigeix la recollida selectiva completa per a l’any 2020. Treballant des de la cooperació, solidaritat i conscienciació, la Mancomunitat del Carraixet s’uneix a aquest repte amb la implantació del contenidor marró i una campanya de comunicació participativa “Fem Profit”, plantejant els següents objectius:

 • Informar: Ja pots separar les restes orgàniques en els contenidors marrons.
 • Involucrar: Uneix-te al repte i separa amb nosaltres l’orgànica!
 • Concienciar: Tots junts podem aconseguir una Mancomunitat del Carraixet més neta i sostenible!

Pilota i reciclatge

La pilota valenciana és més que un esport, és una cultura, un nexe d’unió entre els nostres pobles, entre passat i present, tornar a les nostres arrels. Com la pilota, el reciclatge també ens uneix a la nostra terra, la manté viva. Cuidem allò que és nostre, Fem Profit.

Quins són els avantatges del compost?

Al voltant d’un 40% dels residus que generem en les nostres llars són orgànics. En separar-los podem realitzar fertilitzant natural o compost.

 • Millora la qualitat de l’aire. Tractar els residus orgànics redueix la seua presència en abocadors i per tant les emissions de CO2.
 • Sòl ric en nutrients. L’aplicació del compost facilita l’absorció de nutrients.
 • Serveix com a fertilitzant. Ofereix major resistència a les plantes enfront d’infeccions.
 • Participació en una economia circular: Contribueix a l’aprofitament màxim dels recursos del planeta.

Fem Profit tots junts i contribuïm a un món millor!

Quins residus van al contenidor marró?

 • Restes de menjar.
 • Pells i restes de fruita i verdura.
 • Ossos i restes de carn.
 • Espines, restes de peix i petxines de marisc.
 • Corfes d’ou i de fruita seca.
 • Restes de pa.
 • Pòsit de café i restes d’infusions.
 • Paper de cuina brut.
 • Borses compostables.
 • Taps de Suro.
 • Restes xicotetes vegetals.

La Mancomunitat del Carraixet presenta la campanya Fem Profit

El 19 de Desembre es va presentar en el Saló de Plens de l’Ajuntament de Vinalesa la campanya sobre el contenidor marró Fem Profit. L’acte presentat per Víctor Martínez, regidor de Medi Ambient de Vinalesa, i Josep Rafael Marí i Mollà, vicepresident de la Mancomunitat del Carraixet va informar dels objectius de la campanya i de la importància de la col·laboració ciutadana per a aconseguir un espai natural més net.

També van acudir Joan Piquer, el Director General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Javier Seoane, gerent de la gestora de residus TETMA i Puchol II, pilotari de Vinalesa i imatge de la campanya.

Els mercats de la Mancomunitat informen sobre el contenidor marró

Durant els dies de mercat, els veïns i veïnes dels municipis de la Mancomunitat del Carraixet han pogut acostar-se a l’estand de la campanya Fem Profit, on un equip d’educació ambiental va informar a tots els interessats sobre implantació del contenidor marró i sobre els impactes de l’activitat humana en el medi ambient.

Fem Profit arriba als comerços de la Mancomunitat

Un equip d’educació ambiental ha recorregut restaurants i botigues d’alimentació dels quatre municipis de la Mancomunitat del Carraixet per a informar sobre la implantació del contenidor marró, el bon ús del mateix i la importància de separar els residus orgànics correctament per a preservar el nostre patrimoni.

Els centres educatius de la Mancomunitat s’uneixen a Fem Profit amb tallers medi ambientals

Dos educadors ambientals han visitat en els últims mesos els diferents col·legis i instituts de la Mancomunitat del Carraixet, impartint tallers per a donar a conèixer el contenidor marró i conscienciar als xiquets i xiquetes sobre la importància de reciclar i separar els residus orgànics.

Fuente: Mancomunitat del Carraixet[/mk_fancy_title][/vc_column][/mk_page_section]